Kylmää kahvia eli cold brew

Helteet ja oikomisesta johtuva hammaskipu veivät ajatukseni kylmään kahviin.

Olen tottunut juomaan kahvini pääasiassa lämpimänä. Lämmin kahvi ei kuitenkaan tuntunut hyvältä vaihtoehdolta, kun ulkolämpötila lähenteli +30 astetta ja oikomisesta johtuva hampaiden liikkuminen teki suuhun ikävää kipuilua.

Kylmän kahvin tekeminen on yllättävän helppoa, mutta sen uuttuminen vaatii aikaa. Kylmä kahvi voidaan tehdä ihan siitä samasta lempikahvista, jota muutenkin olet tottunut juomaan. Toisaalta kylmäuutettu kahvi tuo maut ihan eri tavalla esille, joten kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia papuja ja paahtoasteita.

Voit tehdä kylmäuuttettua kahvia seuraavalla tavalla:

  • Laita 1 litra kylmää vettä astiaan tai kylmäuuttopulloon.
  • Lisää 1 dl valitsemaasi kahvipuruja. Suodatinjauhatus käy, mutta parempi vaihtoehto on French Press-karkeus.
  • Anna kahvin seistä jääkaapissa noin 12 tuntia. Mikäli käytät laakeaa kannetonta astiaa, niin peitä se kelmulla, jotta jääkaapista ei tartu ylimääräisiä makuja/hajuja kahviin.
  • Uuttumisen jälkeen voit kaataa kahvin kylmäuuttopullosta tarjoiluastiaan. Espressopannussa paina mäntä alas ja kaada tarjoiluastiaan. Laakeaa astiaa käyttäessä voit suodattaa kahvin siivilän, paperisuodattimen tai harsokankaan läpi tarjoiluastiaan.
  • Voit lisätä valmiiseen kylmäuuttokahviin halutessasi makeutusta tai maitoa mieltymystesi mukaan.
  • Valmis kahvi säilyy noin viikon jääkaapissa ilmatiiviissä pullossa.

Halutessasi voit käydä tutustumassa kaupallisen yhteistyökumppanin Slurp kahvivalikoimaan ja tarjouksiin täältä: Yhteistyökumppanit ja mainokset.

Tiedätkö jonkun, jolle tästä olisi hyötyä? Laita linkki eteenpäin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *